Vol de Nuit

Posted: November 29, 2008 in reading
Tags: ,

Este vorba despre cartea lui Antoine de Saint-Exupery; povestea tanarului pilot Fabien, abia casatorit, care pleaca intr-o noapte cu avionul, pentru a duce corespondenta din Patagonia in Buenos Aires. Managerul lui, care asteapta vesti de la el, din noaptea furtunoasa in care acesta a plecat, isi da seama, dupa ore de asteptare, ca tanarul nu se va mai intoarce. Defapt, mare parte din nuvela este reprezentata de gandurile si ideile lui Riviere (managerul lui Fabien), care mediteaza la situatia in care este pus: va trimite mai departe piloti in misiune, este datoria lor si nu se pot sustrage acesteia…si, mai ales, faptul ca va trebui sa o anunte pe sotia angajatului sau asupra disparitiei lui Fabien.

vn

Nuvela este a doua publicata de Antoine, si cea care i-a adus primul premiu si l-a facut remarcat ca scriitor pe autorul Micului Print. Antoine de Saint-Exupery este cunoscut ca un perfectionist, facand numeroase corecturi si revizuiri asupra nuvelelor sale inainte de a le trimite spre publicat. Opera lui este romantica si frumoasa; de fiecare data imi amintesc cu placere de carti ca Le Petit Prince, Pilote de Guerre sau Lettre a un Otage, desi nu e chiar scriitorul meu preferat.

Ploaie, ozon, metal incins, combustibil arzand, miros de piele, flori, cerneala si hartie si, mai ales, OCEAN – astea sunt senzatiile cand miros pe incheietura picatura de Vol de Nuit de la Guerlain – un parfum polivalent, pentru o personalitate polivalenta. Admiratoare ale aceleiasi esente sunt si Diana Rigg, Katherine Hepburn si Barbara Streisand.

Compania a profitat din plin de stilul lui Antoine de Saint-Exupery si de renumele nuvelei Vol de Nuit, moto-ul parfumului fiind Rare. Daring. Enigmatic. and I…I think ALL the good thoughts when I feel it on my skin 😀

vn2

Advertisements
Comments
 1. nameless one says:

  Ah… “Vol de nuit”, “Terre des hommes”, il y a bien longtemps que je les ai oublies. Et je ne m’en souviens pas avec plaisir. Il aurait du s’arrêter après le “Petit prince”, a mon avis…

 2. hey… ne pas oublier d’etre enfant, bienq’un peu; j’ai aime Le Petit Prince, meme si les autres nouvelles n’etaient pas assez bonnes comme celle-ci;
  je crois qu’on doit ecrire, meme si les autres disent autrement

 3. kitty says:

  C’est bien vrai, “Le petit prince” est certainement son chef d’oeuvre. Quand même, de St. Exupéry en a écrit d’autres, qui sont pas mal, a mon avis.

 4. ooookkkk…buuun…
  ce spuneti voi sa o dam pe romana/engleza ? astea doua par a avea mai multe sanse de a fi intelese usor de toti? 🙂
  kitty, nameless one, va scot eu la starbucks, si vorbim in franceza cat vreti voi, numa’ sa nu ne dea aia afara…ca sunt cu 2 frantuzi ;))

  ah…si, nu uitati, daca ati vazut pe undeva parfumul, pls let me know, I WANT IT and I WANT IT BADLY

  thanks 😉

 5. kitty says:

  Pai, eu am zis sa fiu in ton cu lumea aleasa care o daduse pi frazosashte:))

  L-am vazut in London….smelled it…it’s ok dar nu ma omor dupa el;

 6. Dany says:

  Cu riscul de a fi considerat un mare insensibil, eu unu as fi destul de curios sa stiu cum miroase ozonu’…cu nasu’ pe sus nu prea sunt, dar cu capul in nori, asa din cand in cand, nu strica :). Cred ca acest parfum “Zboara puiule” ar fi tocmai bun pentru asa ceva. Sa…mirositi bine!

 7. Dany, cred ca mirosul e mai degraba de “Prabuseste-te, puiule”, tinand cont de istoria lui Exupery, insa mie parfumul mi-a placut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s