Computerline – undeva se poate

Posted: December 2, 2008 in promote, technical
Tags: ,

Computerline este o companie infiintata de un pusti de 13 de ani (in 2000), pe nume Erich Troxler, actualmente cu sediul in Zurich, initial fiind plasata in orasul natal al lui Erich, Schlierbach-Elvetia.

Initial, Erich facea pe tech-guy-ul pentru rude si prieteni, iar apoi a inceput sa ceara bani pe serviciile sale. Dupa 2 ani (la 15 ani), cifra lui de afaceri era de 100000 de franci elvetieni, iar majoritatea serviciilor prestate erau pentru companii din Germania. Ulterior s-a extins si in Elvetia, iar acum are filiale in Dusseldorf, Zurich, Geneva si Glattbrugg. De la pustiul de 17 ani care invata linux si scripting intreband una-alta pe cunoscutii care stiau mai multe decat el, Erich merge acum pe la intalnirile RIPE, MS sau OpenSource din lume si are o afacere a lui, care ii permite ca la 22 de ani sa isi cumpere apartament nou in Zurich sau sa mearga la golf in Anglia.

Computerline e reseller de echipamente si tehnologii pentru Home Office si Small Business, dar si pentru ISP; partener MS, dar cu multi parteneri din domeniul IT&C, ofera solutii de securitate si suport pentru acestea. Ceea ce m-a impresionat, insa, este Datacenter-ul; Computerline ofera Server Hosting, Server Colocation si tool-uri de management personalizat al sistemelor. Majoritatea sunt facute in-house, 100% Linux, iar echipamentele se invartesc pe undeva pe la blade-uri HP.

dc

In afara muncii de la firma, Erich incearca sa se tina si de scoala, sa isi viziteze familia, sa schieze, sa mearga pe la concerte rock si sa invete limba romana, ca sa se poata intelege cu prietena… Cine a zis ca nu se poate?

Advertisements
Comments
 1. A_C_M says:

  speachless … wish him good luck … dont know if he needs that anymore .. but 🙂

 2. Ana says:

  Wow… tare as vrea sa vad in Romania un pusti la 15 ani sa aiba cifra de afaceri 65 000 de euro … (adica sa faca totul legal si eventual sa se mai tina si de scoala…). Parca auzisem candva de un tip (Pitesti -> Bratianu) cu vreo 3 ani mai mic ca noi care a fost platit de IBM sa-si termine studiile (cu conditia ca dupa aceea sa se angajeze la ei)… dar nu prea mai stiu detalii…

 3. Ana, si eu am facut liceul in Bratianu, dar nu-l cunosc pe tip. Anyway… mi s-a parut un exemplu frumos, de _undeva_ ..ca in Romania mi se pare mai greu…

  A_C_M, da, o sa-i transmit :P; poate ne mai da si noua din norocul lui 😛

 4. Ana says:

  Nu prea cred ca ai avea cum sa-l cunosti. In primul rand pentru ca atunci cand noi terminam liceul el de abia termina clasa aIX-a, plus ca nu trecea pe la scoala din cate am inteles… Se ocupa mai mult cu hackeritul… De aceea mi s-a parut interesanta propunerea celor de la IBM sa-l plateasca pentru a-si termina scoala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s