Interviu Interitus Dei

Posted: February 1, 2009 in media-culture, promote
Tags: , ,

Interitus Dei este una dintre putinele trupe de metal romanesti care au succes in afara tarii…sau, poate mai exact spus: au succes mai mult in afara tarii, decat in Romania. Nu voi incepe prin a-i numi pe componentii trupei, a prezenta albumele si asa mai departe, caci toate astea apar pe site-ul trupei: InteritusDei.ro. Tot ceea ce pot spune este ca ID e una dintre putinele trupe la care am ascultat albumele cap-coada, saptamani de-a randul, fara sa ma plictisesc si fara sa obosesc. ID compune si canta Doom/Gothic Metal, intr-o maniera plina de energie si dinamism, care nu te lasa sa stai pe scaun, la niciunul dintre concertele lor.

Ruhan Terente a fost dragut sa imi raspunda la cateva intrebari, prima mea tentativa de interviu πŸ™‚

1. La multi ani, Ruhan! La multi ani, Interitus Dei! Cum ati sarbatorit de Revelion?

La multi ani, Cristina…cum sa sarbatorim fiecare pe unde a apucat, unii in familie, altii cu prietenii, samd.

2. Cum a fost anul 2008 pentru ID?… Eu una v-am dus dorul, nu am mai stiut prea multe despre voi. Se preconiza un nou album…?

Anul 2008 a fost unul linistit …a fost anul in care am stat si am repetat la greu pt ceea ce are sa urmeze in 2009, album nou, turneu in tara si in Europa, samd.
Da, se preconizeaza un nou album…de fapt la ora la care iti raspund acum la intrebari el a fost deja lansat in Germania pe data de 23 ianuarie in Dortmund
.

3. Vrem mai multe detalii despre album. Unde l-ati inregistrat, in ce componenta a fost realizat? Cine a compus, ce piese?

Detalii…hmm…albumul de numeste “IN MOTION…” contine 11 piese, piese la care am lucrat din greu sa le punem la punct si slava domnului ca timp sa le punem la punct am avut suficient, tinind cont cind a fost lansat ultimul material discografic.
Materialul a fost inregistrat in Sound of Steel Studio din Germania, studiou care de exemplu acum gazduieste Stratovarius…deci…super profesional si cu oameni de gasca, oameni ce stiu cu ce se mananca muzica de gen pt ca este un studiou dedicat genului METAL, componenta in care a fost inregistrat probabil ca multi o stiu : Bogdan Boeru – bass & voce; Adrian Galu – voce; Ruhan Terente – chitara; Cristi Tentu – chitara; Marian Mihaila – tobe.
La intrebarea cine, ce a compus si de ce…as vrea sa descoperiti singuri raspunsul pt ca toate detaliile sunt pe coperta materialului…

4. Ne e dor de voi? Pe cand un concert in Bucuresti/Romania?

Pai nu mai e foarte mult pina ne vor vedea…deocamdata va pot da doar o singura data : 24 februarie Bucuresti Clubul Preoteasa – Lansarea oficiala si in Romania a materialului “IN MOTION…”…asa ca ne vedem acolo.

5. Ce planuri aveti pentru 2009? pe plan muzical si personal?

Planuri pe 2009 ar fi foarte multe numa’ ca trebuie sa vedem si in ce masura ele pot fi puse in practica. Deocamdata ne gandim sa punem la punct un turneu de promovare a albumului “IN MOTION…” prin Romania si sa atingem cit mai multe locatii, in paralel trebuie sa vedem cum facem sa iesim si cu un turneu european, dar asta probabil ca o vom lua in calcul undeva inspre mijlocul verii…cam astea ar fi planurile pe plan muzical.
Cit despre cele personale, fiecare din noi trebuie sa faca in asa fel incit sa nu le incurce pe cele ale trupei…deci…tot trupa iese pe primul loc oricum ai face :)…

Multumesc pentru timpul acordat si sper sa va vad curand in concert in Bucuresti. Vrei sa transmiti ceva fanilor cu ocazia noului an?

Iti multumesc si eu pentru interviu si sa ne vedem cu bine pe 24 februarie in Clubul Preoteasa la lansarea oficiala a albumului “IN MOTION…”.
Celor care asculta INTERITUS DEI le urez un an nou asa cum vor sa fie si sa ne vedem cu bine la concerte…Stay metal!!!

So, for you all the Metal people out there! Interitus Dei is coming back to Romania!!!

Advertisements
Comments
  1. Anonymous says:

    neat!

  2. kitty says:

    Interesant. Sa inteleg ca ne vedem pe 24 feb in Preoteasa?

  3. @kitty: asa ar trebui πŸ˜€
    @Anonymous: salut. Un fan ID? πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s