Avempartha

Posted: December 1, 2010 in media-culture
Tags: ,

The second book of the Riyria Revelations, Michael Sullivan. A venit gratis pe Kindle si nu stiam ca face parte dintr-o serie, cel putin nu pana am inceput sa patrund in poveste.

Royce (un elf de ~900 de ani) si Hadrian (defapt, imparatul pierdut al taramului stapanit de oameni), sunt in lumea de azi doi hoti. Mergand de-aiurea printr-un oras, afla ca o tanara ii cauta ca sa-i angajeze. O gasesc pe Thrace si afla ca satul din care vine fata e atacat de o bestie magica.

Pe aceasta bestie doar imparatul o putea ucide, iar nelipsita Biserica si oamenii ei profita de aparitie bestiei pentru a-l gasi si prinde pe imparat. Pe cei doi hoti ii ajuta vrajitorul Esra, care, la randu-i, vrea sa-l gaseasca pe imparat. El stie ca in apropierea celor 1000 de ani de la ultimul razboi cu elfii, razboi in care imparatul a disparut, elfii vor porni din nou razboi impotriva oamenilor si ca numai imparatul ii va putea mobiliza pe acestia sa lupte cu puternicii elfi. Bine, asta daca nu cumva Biserica il va gasi intai pe imparat.

Pana una-alta, cel putin in cartea a doua, tanara Thrace ucide bestia si se pare ca va fi incoranata imparateasca, o papusa a bisericii, cand, defapt, cartea lasa banuiala ca defapt Hadrian este urmasul liniei de imparati.

Avempartha_Cover_364_5631

“The secret is in the tower. The problem is the beast.
The answer is two thieves.”

Acum descarc prima carte, The Crown Conspiracy, sa vad si eu care si ce se intampla cu Royce, Hadrian si mai ales, cu vrajitorul Esra, protectorul imparatului, care a ramas un om aproape fara puteri, din cel mai puternic vrajitor al taramului omenesc, dupa ce…cineva, i-a taiat mainile.

Ah…si, da, de unde si pana unde a ajuns Arista, fiica regelui unuia dintre taramurile omenesti, sa invete vrajitoria de la Esra…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s