World Congress on Internet Security – day 1

Posted: February 21, 2011 in technical, travel
Tags: , , ,

Sooo…super cool presenters 😀

1. Fred Piper – Math Researcher

Nenea asta e membru al (ISC)2 European Advisory Board, in 2002 a primit o medalie de aur IMA pentru “services to mathematics” si un titlu de CISSP pentru “leadership in information security”. Din 2005 e in ISSA Hall of Fame. Din 2008 e in (ISC)2, cand a devenit si membru al International Advisory Board pentru IMPACT (the International Multilateral Programme Against Cyber Threats). Un nenea simpatic si foarte popular pe-aici.

Dar, cel mai tare mi s-a parut urmatorul nenea 😀

2. Kevin Warwick – Cybernetics

Nenea asta nu e musai un cercetator in domeniul securitatii, dar da de lucru oamenilor cu securitatea. BBC, Discovery si altii prin presa vorbesc despre ca fiind primul “cyborg”. El si-a implantat un cip in mana si electrozi in creier si a incercat vada ce poate tele-comanda cu creierul lui.

Printre realizari se numara miscatul, over Internet, a unui robot din Reading, cand el se afla in New York – cred ca povestea e in clipul de mai jos.  A primit un premiu de la MIT (The future of Health Technology) si alte asemenea. Cel mai tare, insa, mi s-a parut ca ei chiar trateaza oameni cu diverse boli psihice, gen Parkinson: un caz pe care l-a prezentat azi a fost cum unui nenea care avea Parkinson i-au pus electrozi in creier, si nenea a inceput sa se poarte more or less normal. Adica, nenea ala nici nu putea sa mearga, i se atrofiasera muschii ..samd…si dupa ce ii stimulau partea aia din creier se misca pe-acolo. Partea tare e ca ei optimizeaza sistemul transmitand totul in reteaua de calculatoare din Reading, unde au o intreaga retea neurala pentru asta. Figure out security daca e sa faci intrusion intr-un astfel de sistem. De aici pana la robot zombies mai e numai un pas.

Oare…in cativa ani, vom putea face IPsec from our brains? 😛

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s